2011-07-25
 17:39:00

Utrustning

Min utrustning

 

Jag fotar med min Nikon D3100 18-105mm. 
Min första kamera fick jag för ca 2 år sedan och det var en kompaktkamera(OLYMPUS). Innan det fotade jag med min brors kompaktkamera och mammas analoga Canon. Mitt intresse för att fota uppkom ganska tidigt vet inte när men jag har inte tänkt på att skaffa systemkamera förräns nu, kan bero på att jag insett att jag har utforskat min lilla kompaktkamera tillräckligt. Jag fotar det mesta, i början var det blommor och djur och sånt nu har intresset för porträtt uppkommit, dock är det inte många som går med på att bli fotade eller tar det inte på allvar så jag har inte så många bra porträtt än men det kommer :)

Som utrustning har jag ibland (när jag lånar från mammas jobb) ett stativ (vet inte vad det heter tyvärr) av aluminium och stål som tål det mesta, mycket bra och användbart, jag hade ett uv filter som skyddade linsen, men det gick i miljonerbitar när kameran åkte i stengolvet i vår hall. (som tur var klarade sig hela kameran utan några andra skador!) Och så har jag såklart mina vackra hemmagjorda reflex skärmar! (proffs på hög nivå alltså!).

 

Redigering: Jag redigerar i Adobe Photoshop Elements 10, som nyligen kom ut och är det senaste inom PS Elements serien. Det är ganska svårt till en början för det finns så många nya grejor att lära sig men det blir enklare efter ett tag. (Ett tips till er som inte har photoshop är pixlir.com det är ett bättre redigering program än picnik. Annars kan man ju ladda ner photoshop som provversion ett tag)

Har du några frågor är det bara att kommentera eller skicka ett mejl på momfoto@live.se !